Shoot| BLOG

Familie shoot 

Weetje, als het aan mij ligt hoeft dat niet, laat maar lekker gaan. Ik heb met foto's maken nooit haast.

Een paar weken terug had ik een familieshoot, en daar gebeurde iets wat regelmatig gebeurd.
Dus ik dacht ik schrijf er een blog over. Wat ik vaak merk bij een gezinsshoot is dat er één van de kinderen niet mee willen doen. Want het is stom, of stiekem gewoon een beetje eng. Ik zou het ook eng vinden hoor, een onbekende mevrouw met een camera- haha. Vaak proberen ouders ervoor te zorgen dat hun kind dan toch 'perfect' mee doet.

Weetje, als het aan mij ligt hoeft dat niet, laat maar lekker gaan. Ik heb met foto's maken nooit haast. Probeer alles zo relaxed mogelijk te plannen. Door kleine opdrachtjes, kletsen met de kinderen en vooral geen aandacht te geven aan negatief gedrag duurt het nooit lang voor iedereen gezellig mee doet. Soms heb ik zo met ouders te doen, want als ik moeder zou zijn dan zou ik waarschijnlijk precies hetzelfde reageren. Zou ik zo graag willen dat mijn kind zich voorbeeldig zou gedragen. Stiekem had ik er als kind ook een hekel aan als ik precies moest doen wat andere zeiden haha.

Dus tip voor jullie:
Met kleine opdrachtjes, gek doen en samen met de kinderen ontdekken heb je binnen de kortste keren fijne en spontane foto's.

Na deze tip nog een klein stukje over de shoot van afgelopen weekend. We gingen naar Gouda, tussen de middag op zaterdag. We liepen vanaf de markt een rondje door de stad. Bij alle fijne plekjes stopte we even, maakte we een paar foto's en liepen weer door opzoek naar het volgende fijne plekje. Heerlijk, gewoon een heerlijke middag!Liefs Linda